Bändi

Kokoonpano

Jari Rannanjärvi: laulu, kitara
Martin Store: koskettimet
Egon Veevo: basso
Jonne Mäkipelto: rummut

Rannanjärvi Blues Band vuonna 2010

Vasemmalta: Jonne, Martin, Jari, Egon

Tarina

J. Rannanjärvi band on saanut alkunsa pietarsaaren konservatorioiden opiskelijakokoonpanoista. Bändi soitti ensimmäisen keikkansa lähes nykyisessä muodossaan kesällä 2007 eräissä häissä. Koska soitto kulki ja kaverit tulivat toistensa kanssa toimeen, päätettiin suunnitella jatkoa. Kitaristi Jari Rannanjärvellä oli omia biisejä ja koska yhtyeen muut muusikot pitivät materiaalista, päätettiin kokeilla, josko musiikista voisi olla iloa myös muille.

Materiaalista tehtiin neljän biisin demo ja lähetettiin se Nuoli-yhtiölle Pekka Nymanin ja Suikki Jääskän kuultavaksi. Levy-yhtiössä biiseitä pidettiin. Soittamisessa kuului myös palava into ja aitous. Tekstit koettiin myös puhutteleviksi. Yhtiössä oltiin ehdottomasti sitä mieltä että musiikkia kannattaa julkaista ja niin alettiin suunnitella levyn tekemistä.

Syksyllä 2009 tehtiin pohjat ja joitain lauluosuuksia. Soittaminen tapahtui suurelta osin livenä. Mm. kaikki improvisoidut soolot tehtiin yhtä aikaa pohjien kanssa. Näin päästiin  mahdollisimman aitoon tunnelmaan. Levyllä Jari Rannanjärvi soittaa kitarat ja toimii solistina. Lisäksi hän soittaa yhdessä kappaleessa trumpettia. Pontus Hägblom soittaa rumpuja, Egon Veevo bassoa ja Martin Store flyygeliä ja myös hammondia. Bändin pojat ovat todella sisäistäneet musiikkityylin. Soitto kulkee ja harmonioita käsitellään todella tyylikkäästi. Levylle on lisätty Suikiin studiolla Pekka Nymanin perkkoja. Taustalaulajina levyllä ovat Tuuli Suominen, Katri Somerjoki ja Kaarle Mannila.

Bändi on todella piristävä poikkeus gospelin saralla. Vaikutteita on jazzista, bluesista ja rockista. Levyllä on vahva tunnelma; menobiiseissä ei pidätellä ja herkissä balladeissa  uskalletaan tunnelmoida. Tekstit ovat rehellistä kuvausta uskosta ja elämisestä kristittynä. Niihin on helppo samaistua ja ne ovat koskettaneet monia. Musiikki ja sanoma eivät jätä kylmäksi. J.Rannanärven bändistä kuulee että kaikki ovat innostuneet musiikista ja siksi se kuulostaa niin vakuuttavalta.

Kommentointi on suljettu.